KCM maakt altijd en overal, realtime klant- en medewerkersbeleving inzichtelijk. Samen met haar klanten gaat het bedrijf aan de slag met de cijfers om zo een organisatie stappen vooruit te helpen, te verbeteren en klant-  en medewerkergerichter te maken. Aan Pixelheads de taak om passend aan de nieuwe huisstijl een digitale beleving te ontwikkelen die zowel KCM als internationaal merk representeert als conversie verhogend is.

De uitdaging.

De uitdaging was om op een unieke maar passende manier de bezoeker naar de juiste informatie te leiden en tot actie aan te zetten. Tijdens een interactieve workshop is er samen met de KCM Survey gebrainstormd over de must-have content en waar deze een plek zou moeten krijgen op de nieuwe website. Door strategische keuzes te maken is er een passend plan gemaakt.

De oplossing.

Het resultaat is een informatieve website die de bezoeker gemakkelijk naar de juiste informatie leidt. Dankzij de ingebouwde zoekfunctionaliteit en tags die aan alle informatie gegeven kunnen worden, is deze voor de bezoeker makkelijk te filteren. Voor optimale gebruiksvriendelijkheid zijn er gepersonaliseerde chattriggers ingesteld die zich aanpassen aan het gedrag van de bezoeker. De C-animatie die overal terug te vinden is, schept overzicht binnen de site. Met de animatie worden verschillende typen content en call-to-actions uitgelicht, waardoor bezoekers snel de juiste informatie vinden. De door Studio Piraat ontwikkelde animaties van live cijfers ondersteunen de geloofwaardigheid en zijn real-time. Het samenwerkingstraject met KCM wordt gevisualiseerd door middel van een interactieve infographic. De bezoeker wandelt met behulp van de stippellijnen gemakkelijk het pad van een samenwerkingstraject af.

Nieuwsgierig geworden?

Ander
werk.

 

Heb jij een nieuwe uitdaging voor ons?