Royal Van Zanten is een innovatief familiebedrijf dat al sinds 1862 succesvol is binnen de internationale sierteelt. Dit doen zij door het continu verbeteren van de genetica, door synergie te creëren in veredelings-, vermeerderings- en teelttechnologieën en door intensieve samenwerking met partners binnen de keten. Pixelheads is gevraagd om de nieuwe internationale identiteit van het merk om te zetten in een inspirerende website, waarop bezoekers gemakkelijk hun weg kunnen vinden en zo bij de informatie en producten komen die ze zoeken.

De uitdaging.

De nieuwe, door Studio Piraat ontwikkelde, internationale visuele identiteit moest online worden doorgevoerd en tot zijn recht komen. Een extra uitdaging was om met de website bezoekers te inspireren met de bijzondere bloemconcepten van Royal Van Zanten en daarnaast klanten meerwaarde te bieden met extra services als brochures en stockfoto’s.

De oplossing.

Het online design voor Royal van Zanten is met oog voor detail ontworpen en direct herkenbaar. Voor het enorme aanbod van producten is een ‘productfinder’ ontwikkeld met verschillende filtermogelijkheden. Door de filters wordt de customer journey van de klant al vanaf de homepagina ondersteund en is het makkelijk om de juiste producten te vinden. De mooie bloemconcepten van het bedrijf zijn visueel en kleurrijk verwerkt in het design en ingezet om de gebruikersbeleving te verbeteren en bezoekers te inspireren. Voor de bezoeker is het niet alleen mogelijk om de producten te bekijken, maar ook om brochures of stockfoto’s aan te vragen. Deze aanvragen komen binnen in een gekoppeld back-end programma en kunnen daar door Royal van Zanten worden goedgekeurd.

Nieuwsgierig geworden?

Ander
werk.

 

Heb jij een nieuwe uitdaging voor ons?