De MPS Groep faciliteert wereldwijd tuinbouwondernemers in hun ambitie te verduurzamen. Zij vinden bij MPS een totaalpakket om kwaliteit en duurzaamheid transparant te maken, te meten en te bewijzen. MPS ontwikkelt hiervoor innovatieve (online) tools en certificatieschema’s. Wij gingen aan de slag om deze duurzame ambities om te zetten in een nieuwe gebruiksvriendelijke site met een frisse en transparante uitstraling.

De uitdaging.

Een van de uitdagingen in het proces naar de vernieuwde site, lag in de gebruiksvriendelijkheid. my-mps.com is een complexe en grote website met veel informatie en mogelijkheden. Dit moest zoveel mogelijk vereenvoudigd worden, zodat een bezoeker van de site snel de gewenste informatie zou kunnen vinden. Een koppeling met de AFAS software en andere systemen was daarnaast een must. Deze zouden ervoor moeten gaan zorgen dat offertes makkelijk aangevraagd, verwerkt en gecontroleerd zouden kunnen worden.

De oplossing.

Het uitgebreide hoofdmenu, de ‘snel naar’ menu’s en de zoekfunctionaliteit zorgen voor snelle en makkelijke navigatie naar de juiste informatie. Op verschillende pagina’s is het ook mogelijk informatie, zoals documenten, te filteren. Doordat er veel verschillende elementen zijn ontworpen is er genoeg afwisseling op de pagina’s mogelijk en blijven ze overzichtelijk. Maar ook kan er een anchor menu op een pagina worden ingesteld, wat het overzicht bewaard. Verder is de site beschikbaar in drie verschillende talen.

Het offerteaanvraagformulier wordt gekoppeld met de AFAS software. Dankzij de koppeling worden de gegevens van offerteaanvragen direct verwerkt in het CRM systeem. Aanvragers krijgen direct na het aanvragen een gepersonaliseerde bevestiging van de aanvraag. De gecertificeerde bedrijven check op de site geeft bezoekers de mogelijkheid om per bedrijf real time te zien of het gecertificeerd is en voor welke certificaten.

Nieuwsgierig geworden?

Ander
werk.

 

Heb jij een nieuwe uitdaging voor ons?