De Ocean Race (voorheen Volvo Ocean Race) is een van de langste en zwaarste professionele sportevenementen in de wereld. Vele van ’s werelds beste zeilers hebben jaren toegewijd aan deze race en proberen hem soms al tientallen jaren van hun leven te winnen! Aan Pixelheads de vraag om voor de finish van dit evenement in Den Haag een informatieve site te ontwikkelen die de bezoeker meeneemt in deze indrukwekkende race.

De uitdaging.

Voor de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag moest een website worden gecreëerd die voor snelle informatieverstrekking zou zorgen. De uitdaging lag in grote verwachte aantal bezoekers voor de site en de verschillende soorten informatie voor de verschillende doelgroepen. De informatie zou bijvoorbeeld variëren van tijden en aanvullende informatie over het evenement tot activiteiten in de buurt en informatie voor buurtbewoners.

De oplossing.

Bij de ontwikkeling is optimaal rekening gehouden met de gebruikersbeleving. Zo is er naar de start van het evenement in Den Haag afgeteld en was de race live op de site te volgen. Naast informatie over de finish van de race in Den Haag, was er ook plaats voor up-to-date informatie over de Volvo Ocean Race in het algemeen. Vanwege het grote verwachte aantal online bezoekers, is er extra aandacht uitgegaan naar de structuur en gebruiksvriendelijkheid van de website. Buurtbewoners, bezoekers en deelnemers van het evenement werden snel geleid naar de voor hen bestemde informatie en konden, wanneer dat nodig was, makkelijk in contact komen met de organisatie. De door Studio Piraat ontwikkelde stijl voor de finish van het evenement is tot in de detail doorgevoerd en ondersteunt de gebruikersbeleving en de gebruiksvriendelijkheid.

Ander
werk.

 

Heb jij een nieuwe uitdaging voor ons?