Aanmelden maar!

De vernieuwde DAK website neemt je mee naar de DAK locaties bij jou in de buurt. Filter op het type opvang dat je zoekt en krijg de opvanglocaties die matchen bij jouw behoefte te zien. Iedere locatie heeft per opvangsvorm een eigen pagina die je gelijk een goede impressie geeft van de sfeer. USP’s lichten uit wat de locatie bijzonder maakt. Heb je een DAK locatie gevonden die bij jou en je kind past? Dan plan je gemakkelijk een rondleiding in of kun je jouw kind direct inschrijven.

Workshop

Het project ging van start met de interactieve workshop die we altijd met veel plezier doorlopen met onze klanten. We behandelden uiteenlopende vragen om de behoefte helder te krijgen. Hoe ziet DAK de nieuwe website voor zich? Welke onderdelen moeten op de site terugkomen? Welke doelen willen ze behalen en wat zetten we in om die doelen te behalen? In deze creatieve sessie brainstormden we over de must-haves, navigatie onderdelen en de opbouw van de website. De resultaten vormden samen de basis voor de wireframes.

Wireframes

Met de workshop als basis zijn we aan de slag gegaan met het uitdenken van gebruikersflow in de wireframes. Alle must-haves kregen zo een plek en de benodigde elementen en hun functies werden gedurende dat proces nauwkeurig uitgedacht. Samen met DAK en Klik Proces hebben we de gebruikersflow van de wireframes getest en geoptimaliseerd.

UX/UI Design

De door Studio Piraat vernieuwde huisstijl hebben we online doorvertaald. Overal op de site komen speelse elementen en de voor DAK ontwikkelde iconen geanimeerd terug. In alle verschillende elementen van de site hebben we ervoor gekozen om ronde vormen te gebruiken. Deze geven de website een vriendelijke, toegankelijke uitstraling die goed bij een kinderopvang past. Omdat we te maken hadden met één sprekende kleur (rood), hebben we van te voren uitgedacht hoe we deze gingen gebruiken. Uiteindelijk is de rode kleur op verschillende manieren en voor verschillende doelen ingezet, zonder dat het een overvloed werd.

Development

Voor DAK zelf stond voorop dat het CMS waarmee gewerkt moest worden om de website bij te houden zeer gebruiksvriendelijk moet zijn. We hebben daarom een maatwerk WordPress website ontwikkeld waarbij er in het CMS in enkele klikken pagina’s, nieuws en locaties eenvoudig aangepast kunnen worden. Ook hebben we de website geoptimaliseerd op snelheid, door gebruik te maken van slimme caching tools, veiligheid en SEO.

Het resultaat van deze samenwerking is dan ook een toegankelijke website, die doet wat hij moet doen en tegelijkertijd recht doet aan het verhaal van DAK.