Proefrit inplannen

In de nieuwe webshop van Fiets van Stoof vind je een ruim aanbod aan elektrische fietsen. Voor een uitgebreid service aanbod ben je bij Fiets van Stoof aan het goede adres, ook op de website. Filter op merk, kleur, gebruik of frametype en vind zo de fietsen die bij jou passen. Wil je niet gelijk online een keuze maken? Dan plan je gemakkelijk een proefrit of adviesgesprek in.

Wireframes

We zijn het project van start gegaan door de webshops van concurrenten onder de loep te nemen. Waar zitten de sterke punten van de concurrenten? En waar de minder sterke punten, waar Fiets van Stoof ze met een nieuwe webshop op voor kan zijn? Met de informatie uit deze concurrentieanalyse konden we goed de juiste structuur en opbouw voor een optimale gebruikersflow bepalen. Deze hebben we uitgewerkt in klikbare wireframes. Zo konden wijzelf en Stoof Tweewielers de webshop al doorlopen qua structuur en de gebruikersflow testen.

UX/UI Design

Met de wireframes als basis, konden we met het designproces beginnen. De bestaande huisstijl van Stoof Tweewielers hebben we in een compleet nieuw online jasje gestoken. De shop is overzichtelijk en dankzij de stoere contrastkleuren fijn in gebruik. We hebben gekozen voor menu items met een mega drop-down. Dit geeft bezoekers in één oogopslag een goed overzicht van alle navigatie items. De overzichtspagina met alle elektrische fietsen is clean gehouden. Wel is er aan ieder type gebruik van elektrische fiets een kleur gehangen. Deze komt terug in de kleurbolletjes bij de afbeelding van de fiets. Daarnaast kan er aan fietsen die door Stoof Tweewielers worden aangeraden een ‘Stoofs Keuze’ keurmerk worden meegegeven. Een stukje advies dat past bij de servicegerichtheid van het bedrijf.

Development

Na een briefing van het ontwerp gingen de developers enthousiast aan de slag met de technische realisatie van de webshop. Fiets van Stoof is een WooCommerce webshop, waardoor hij enorm veel flexibiliteit biedt en in de toekomst makkelijk is uit te breiden. Alle producten met eigenschappen zijn handig vanuit een bestand geïmporteerd in het Content Management Systeem (CMS). Na een CMS-training kon Stoof Tweewielers goed zelf uit de voeten met het CMS. Zo konden zij de content op de website toevoegen en de producten beheren.