Elektrische fiets; de nieuwe auto

De webshop van JUIZZ heeft een premium uitstraling die aansluit bij de identiteit. JUIZZ wil met de webshop laten zien dat, in een wereld waarin we al snel geneigd zijn om voor de auto te kiezen, er ook een modern en duurzaam alternatief is; elektrische fietsen en andere lichte voertuigen met een premium uitstraling. Met de focus op de gebruikersbeleving en de producten vind je snel en gemakkelijk de e-bike die bij jou past. Vraag een proefrit aan of bestel de e-bike gelijk!

Wireframes

Samen met JUIZZ zijn we gelijk aan de slag gegaan met het uitdenken van de gebruikersflow. Het was enorm belangrijk dat deze op alle punten klopte. Ook alle must-haves voor de shop hebben een mooie, logische plek gekregen. Alle functies en elementen zijn in deze fase van het traject tot in de detail uitgedacht. Van de complete wireframes is een klikbaar prototype gemaakt, om zo als een eerste gevoel bij de structuur en opbouw van de webshop te krijgen.

UX/UI Design

Tijdens het designproces hebben we ons eerst gefocust om het mobiele ontwerp (mobile first design), omdat het grootste deel van alle aankopen tegenwoordig met een smartphone wordt gemaakt. Om het merk JUIZZ optimaal te laden, hebben we de herkenbare schuine strepen uit het logo overal in de webshop terug laten komen. Het design is simpel en strak gehouden, passend bij de premium uitstraling van het merk. Dankzij de filters komen bezoekers gemakkelijk terecht bij de elektrische fietsen die voldoen aan hun wensen. Het checkout proces is geoptimaliseerd en zo eenvoudig mogelijk gemaakt om de customer journey maximaal te ondersteunen.

Development

Het development team is, met het definitieve ontwerp op zak, aan de slag gegaan met de technische realisatie van de webshop. De statussen van voorraden van producten worden bijgehouden in een extern systeem. Deze is gekoppeld aan de website. De vele optiemogelijkheden bij verschillende producten worden omgezet in technische logica. Met als resultaat dat de websitebezoeker de juiste opties te zien krijgt bij de juiste fiets en zo eenvoudig een e-bike naar wens kan bestellen.