Offertes aanvragen

Op de vernieuwde website van MPS vinden tuinbouwondernemers alle informatie omtrent certificaten en tools, waarvoor zij gemakkelijk een offerte kunnen aanvragen. Met de benodigde certificaten op zak mogen zij het MPS keurmerk gebruiken op hun producten en diensten. In het uitgebreide offerteaanvraagformulier kunnen bezoekers direct een offerte aanvragen voor specifieke certificaten.

Wireframes

Op basis van de website die op dat moment online stond, zijn we gaan puzzelen om een goede gebruikersflow op te zetten. Welke informatie komt waar op de website te staan? Wat is de meest geschikte navigatiestructuur? En waar staan de call-to-actions op de juiste plek? Door de structuur en werking van de site en het uitgebreide offerteaanvraagformulier uit te denken en deze te verwerken in wireframes, konden zowel MPS als wijzelf de flow doorlopen en deze tot in de puntjes optimaliseren.

UX/UI Design

De bestaande huisstijl is in een fris online jasje gestoken, met een professionele en transparante uitstraling. Het uitgebreide hoofdmenu, de ‘snel naar’ menu’s en de zoekfunctionaliteit zorgen voor snelle en makkelijke navigatie naar de juiste informatie. Doordat er veel verschillende elementen zijn ontworpen, is er genoeg afwisseling op de pagina’s mogelijk terwijl ze altijd overzichtelijk blijven.

Development

Het vorige CMS bezorgde MPS veel frustratie, waardoor de behoefte duidelijk te formuleren was: een eenvoudig te gebruiken CMS waar we met enkele klikken content kunnen bewerken. Laat dat maar aan ons over. We ontwikkelden een maatwerk en meertalige WordPress website met alle tools waar MPS zelf mee aan de slag kon gaan. Door optimalisatie van gebruik van een CDN, Varnish & Memcached en het verminderen van HTTPS requests is het een super snelle en gebruiksvriendelijke website geworden.

Koppeling met AFAS

Het offerteaanvraagformulier is gekoppeld aan de AFAS software. Dankzij deze koppeling worden de gegevens van offerteaanvragen direct verwerkt in het CRM-systeem. Aanvragers krijgen direct na het aanvragen een gepersonaliseerde bevestiging van de aanvraag. De gecertificeerde bedrijven check op de site geeft bezoekers de mogelijkheid om per bedrijf real time te zien of het gecertificeerd is en voor welke certificaten.

Al met al hebben we MPS echt kunnen helpen aan een oplossing voor hun voorheen complexe CMS, zonder afbreuk te doen aan gebruikersflow en snelheid. Zij tevreden, wij tevreden.

Koppeling met AFAS