Opdrachtgever

SMT Simple Management Technologies B.V.

Het onzichtbare inzichtelijk maken

SMT biedt veel producten en diensten aan. Denk aan trainingen waar bezoekers zich voor kunnen aanmelden, die gekoppeld zijn aan producten en een agenda, of aan een kennisbank waar veel tips&tricks te vinden zijn voor het gebruik van verschillende producten. De uitdaging was om dit binnen enkele klikken overzichtelijk aan te bieden aan bezoekers.

Workshop

Het project ging van start met een interactieve workshop op de locatie van SMT. Welke onderdelen moeten op de site terugkomen? Welke doelen zijn er gesteld binnen de digitale strategie en wat zetten we in om die doelen te behalen? Met verschillende website elementen, post-its en stiften brainstormden we over de must-haves, navigatieonderdelen en de opbouw van de website. De resultaten vormden een goede basis voor de wireframes.

Wireframes

Op de website komen verschillende functionaliteiten terug waar we vooraf goed over hebben nagedacht. Maar hoe gaat dit uiteindelijk werken? Bezoekers kunnen zich voor verschillende trainingen inschrijven en SMT kan aangeven waar en wanneer deze trainingen beschikbaar zijn. Informatie die ons inzicht gaf in de behoefte, zodat we een heldere flow konden creëren.

UX/UI Design

SMT heeft een uitgesproken stijl en gebruik van kleur. Dit hebben we gevormd tot een website waar we een geheel eigen stijl voor ontwikkelden. Door te werken met slimme elementen zorgden we voor een compacte website terwijl er veel informatie te vinden is. Hierdoor blijft de website overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

Development

Een eis van SMT was om met een gebruiksvriendelijk CMS te kunnen werken. Daarom ontwikkelden we een maatwerk WordPress website waarbij er in het CMS in enkele klikken pagina’s, trainingen en producten eenvoudig aangepast kunnen worden. Ook hebben we de website geoptimaliseerd op snelheid, door gebruik te maken van slimme caching tools, veiligheid en SEO.

Animatie

Voordat we begonnen aan het webtraject, heeft onze partner Studio Piraat de branding van SMT ontwikkeld. Naast de branding hebben zij ook verschillende toffe animaties gemaakt die het verhaal van SMT versterken. Zo hebben we in deze multidisciplinaire samenwerking SMT van een geheel eigen platform en stijl voorzien.

Play button