Conversiegericht

We zijn trots op de unieke, aantrekkelijke webshop die we ontwikkelden; het design laat de shop echt anders aanvoelen dan de webshops die je al eens eerder bent tegengekomen. Het uiteindelijke doel van deze webshop is bezoeken te converteren naar aankopen. Tegelijkertijd wilden we het merk WeFurn zo goed mogelijk te vertalen naar een digitaal platform, waar kleur en beeld spreken. Korte en duidelijke teksten maken de voordelen en gemakken van WeFurn in één oogopslag duidelijk. Elke pagina laat de productfoto’s spreken en zorgt ervoor dat het echt om het product draait. Call-to-actions om het abonnement te bestellen zijn overal duidelijk aanwezig.

Workshop

Met een interactieve workshop trapten we de samenwerking met WeFurn af. . Deze workshops zijn altijd een belangrijk onderdeel in ons proces tot het eindresultaat. Samen met WeFurn brainstormden we over het doel van de webshop, welke functionaliteiten de webshop moet bevatten en wat belangrijke content op de website is waar we de nadruk op kunnen leggen. Dit legde de solide basis die we later gebruikten in de wireframes en het design.

Wireframes

Tijdens de workshop stelden we de requirements vast op basis waarvan we aan de slag gingen met de wireframes. Deze wireframes dienden ook als klikbaar prototype om bezoekersflow te testen en conversie te optimaliseren.

UX/UI Design

Daarna begonnen we met het vertalen van de offline branding van WeFurn naar een digitale beleving. WeFurn heeft sprekende kleuren en onwijs mooie productfoto’s die een mooie basis bieden voor het design van de webshop. Door niet te veel verschillende elementen te gebruiken, creëerden we een eenheid die écht WeFurn uitstraalt. Het logo komt altijd terug, waar je je ook op de website bevindt. Ook de call to action in de header blijft altijd staan, om zo de conversie te verhogen.

Development

Toen het ontwerp van WeFurn akkoord was, stonden de developers te springen om ermee aan de slag te gaan. Na een overdracht van de ontwerper naar de ontwikkelaars kon het ontwikkelen beginnen. De basis van de webshop is gebouwd op WordPress en onze Pixelbox. Deze solide basis zorgt voor een snel en gebruiksvriendelijk platform.

Koppelingen

We ontwikkelden een API koppeling met het backoffice systeem “MijnBackOffice”. Deze API koppeling haalt producten op die in de webshop worden getoond. Daarnaast worden alle bestellingen direct doorgestuurd naar het backoffice systeem waar alle orders worden afgehandeld.

Branding, fotografie en animatie

Voordat we begonnen aan het webtraject, hebben onze partners van Studio Piraat het merk WeFurn ontwikkeld en de branding tot in de puntjes uitgewerkt. De meest prachtige en sprekende productfoto’s en verschillende middelen en uitingen zijn gecreëerd voor een total brand experience. Meer weten over hoe zijn dit hebben aangepakt? Lees het hier.

Play button